Välkommen till Lena & Jannes hemsida  

 

Något om våra intressen

 

 

De intressen som vi har sammanfaller eller kompletterar varandra. Vi tycker båda om att tälta och vandra i fjällen där det är långt mellan människorna. Vi kanske är lite av enstöringar för vi vill båda göra sakerna tillsammans och inte styras av några andra.

 

Vi tycker om att resa och då går färden i huvudsak norröver och har de senaste sex åren slutat i  Ljungdalen . De första åren var det bara sommarvistelse men numera är det både vår och sommarferie där uppe dock har vi inte varit där sedan 2008 och nu efter Ragnars (1/3 2010) bortgång kanske det inte blir någon mer gång.
Senaste gången vi var utomlands (Danmark räknas inte till utlandet) var 2006 och då blev resan till Teneriffe i 14 dagar.
Lena är inte så intresserad av fiske, under tiden som Janne fiskar plockar Lena svamp eller fixar en brasa för att kanske grilla lite korv när hungern faller på. I fjällen är det i huvudsak flugfiske som gäller och jag knyter mina egna flugor och då mestadels under vinterperioden då vi har fiskeförbud inom fiskevårdsföreningen. Fiskevårdsföreningen arrenderar rinnande vatten både utanför Hässleholm och nere på Österlen. I huvudsak är det Öringen som är intressant. Nere på Österlens åar blir det då i huvudsak havsöring.  Hovdala/Ravlunda fiskevårdsförening.  I dom skånska vattnen är vegetationen lite för svår för att det skall bli njutningsbart att flugfiska, så här blir det mest spinnfiske. Gör därför mina  egna wobbler .
Musiken har vi inte direkt gemensamt, jag lyssnar gärna på jazz och då helst Bebop medan Lena föredrar kanske Mikael Wiehe.
Knivtillverkning  är ett annat intresse som jag har, även Lena har tillverkat sin egen kniv. Har hållit på med knivtillverkning sedan 1997 så jag är fortfarande lite novis på området men det har blivit ett antal och kan bli present till någon som fyller år.

  

Gästboken är åter aktiverad på prov

 

Kontakta oss
Via mail: Till Janne

 

      |   Webdesign: Janne Anderstedt   |   Copyright©Lena och Janne Anderstedt  |  Admin